Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη στη Δαμασκό

Επίσημη επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ κ. Πέτρου Δούκα
στη Δαμασκό της Συρίας
Σύγκληση 7ης ΜΔΕ –Επιχειρηματικό Φόρουμ



Τη Δαμασκό της Συρίας επισκέπτεται από αύριο 5 έως την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008 ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού πραγματοποιείται παράλληλα με τη σύγκληση της 7ης συνόδου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος – Συρίας, η οποία στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση των ελληνοσυριακών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Η επίσημη υποδοχή της Ελληνικής αποστολής θα γίνει στη Δαμασκό από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Meqdad, ενώ κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Συρία ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δούκας θα έχει σημαντικές επαφές με κορυφαίους εκπροσώπους της Συριακής κυβέρνησης, με τους οποίους αναμένεται να έχει συζητήσεις για διμερή θέματα Ελλάδας – Συρίας καθώς και για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Συρίας κ. Dardari, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, καθώς και με τους Σύρους Υπουργούς Εξωτερικών, Βιομηχανίας, Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών, Πληροφοριών, Τουρισμού, Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου.

Παράλληλα με την ΜΔΕ Ελλάδας – Συρίας, διοργανώνεται στη συριακή πρωτεύουσα Επιχειρηματική Αποστολή, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από εβδομήντα επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες προερχόμενοι από ένα ευρύ φάσμα του οικονομικού, επιχειρηματικού χώρου, τη ναυτιλία, την ενέργεια, τις κατασκευές, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες κα.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού και της πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα με επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιόχειας και συνάντηση με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, κ. Ιγνάτιο.