Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Συνάντηση με μαθητές Δημοτικού του Αρσακείου Τιράνων

Με τους 25 μαθητές και μαθήτριες της τελευταίας τάξης και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου του Αρσακείου Τιράνων συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας.

Οι μαθητές οι οποίοι συνοδεύονταν από την κα. Σαπφώ Μαζαράκη, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αρσάκειου Τιράνων, ενημέρωσαν το Υφυπουργό Εξωτερικών για την λειτουργία του σχολείου τους, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ακολουθούν αλλά και για και την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

«Η μεγαλύτερη περιουσία σας είναι η μόρφωσή σας» ανέφερε μιλώντας στους μαθητές ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δούκας αποδεχόμενος με χαρά τα δώρα που του προσέφεραν τα παιδιά, μια αναμνηστική πλακέτα με την σφραγίδα του σχολείου και ενημερωτικά έντυπα για τη λειτουργία του και ανταποδίδοντας, τους μοίρασε λογοτεχνικά βιβλία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί προσκάλεσαν το Υφυπουργό να επισκεφθεί το σχολείο τους και να γνωρίσει από κοντά τις υποδομές και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ακολουθεί, πρόσκληση την οποία αποδέχτηκε ο κ. Δούκας για το ερχόμενο Φθινόπωρο. Το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ΥΔΑΣ του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, διαθέτει συνολικά 26 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες υπολογιστών, μουσικής και γυμναστικής και πολλούς βοηθητικούς χώρους.

Η καθιερωμένη τα τελευταία οχτώ χρόνια, φιλοξενία των 25 μαθητών και μαθητριών της τελευταίας τάξης του Δημοτικού σχολείου του Αρσακείου Τιράνων μαζί με τις συνοδούς – δασκάλες τους από την Αλβανία στην Αθήνα, έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη Κυριακή και θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκεπτόμενοι αρχαιολογικούς χώρους, γνωρίζοντας ουσιαστικά την Ελλάδα. Οι μαθητές επισκέπτονται την Αθήνα προκειμένου να γνωριστούν με τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές κοινότητες των Αρσακείων και Τοσιτσείων Δημοτικών σχολείων Ψυχικού και Εκάλης.