Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ – Βρυξέλλες

Ο Υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δούκας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα αναφερθεί σε θέματα αναπτυξιακής βοήθειας που αποτελούν μέρος της ατζέντας του Συμβουλίου και ιδιαίτερα προτίθεται να εστιάσει στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της στρατηγικής της Ε.Ε αναφορικά με την παρεχόμενη αναπτυξιακή βοήθεια προς τις χώρες της Αφρικής.

Άλλωστε σ’ αυτό αποσκοπούσε και η πρόσφατη διοργάνωση του Συμποσίου «Αfrica Day», με στόχο τη δημιουργία συνθηκών και προοπτικών ανάπτυξης στις αφρικανικές χώρες, ώστε η αναπτυξιακή διαδικασία να εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις ίδιες τις χώρες και λιγότερο από την αναπτυξιακή βοήθεια προερχόμενη από το εξωτερικό.

Η επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά η αύξηση της Αναπτυξιακής Βοήθειας, το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών και των επιπτώσεων στις ασθενείς κοινωνικά ομάδες αποτελούν τα βασικά σημεία παρεμβάσεων στις εργασίες του Συμβουλίου.