Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ανθρωπιστική Βοήθεια προς τα θύματα της Μυανμαρ

ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΥΑΝΜΑΡ
ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ


Σε συνέχεια των δύο φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλησαν με πτήσεις C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προς τη Μυανμάρ, το Υπουργείο Εξωτερικών (Hellenic-Aid) προγραμματίζει σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου στις 19.00, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα, νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοίο που αναχωρεί από τον λιμένα Λαυρίου.

Η νέα ανθρωπιστική βοήθεια διετέθη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σκηνές, κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα), το Υπουργείο Υγείας (50 σκηνές), την ελληνική κοινωνία των πολιτών (Human Aid, τρόφιμα) και κυρίως τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (170 σκηνές). Επίσης συνέδραμαν την προσπάθεια εταιρείες τροφίμων, μετά από συντονισμό με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και το Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Μύλοι Καπλανίδη, Μύλοι Λούλη Μέλισσα-Κικίζας, Agrino), καθώς και ιδιώτες (εργαζόμενοι σε GT- International, τρόφιμα).

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους φορείς για τις προσφορές τους και την άμεση και ουσιαστική συνδρομή τους στην συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η φόρτωση του πλοίου Mercury πραγματοποιείται σήμερα 23 Μαΐου στις 19:00, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα, στην εμπορική προβλήτα του λιμένα Λαυρίου.