Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ κ. Πέτρου Δούκα στο Λονδίνο

Επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί από την Τετάρτη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας με την ευκαιρία του 3ου ετήσιου Greek Roadshow στο οποίο συμμετέχουν 35 ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατά την παρουσία του στο Λονδίνο έδωσε διάλεξη στο London Business School με θέμα «Οι Σύγχρονες Κοινωνίες είναι βασισμένες στην Αρχαία Ελληνική Σκέψη», την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως φάνηκε και από τη συζήτηση που ακολούθησε, δεκάδες φοιτητές και πανεπιστημιακοί.
Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και οι επιπτώσεις της και στην Ευρώπη συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δούκας με τον Υφυπουργό Εμπορίου & Επενδύσεων της Βρετανίας, Λόρδο Jones. Επίσης συζήτησαν τα περιθώρια της οικονομικής συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η περαιτέρω ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και η δημιουργία joint venture στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και τον Bloomberg London HQ όπου φιλοξενείται το 3ο ετήσιο Greek Roadshow της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.», στο οποίο συμμετέχουν 35 ελληνικές επιχειρήσεις. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Χρηματιστηρίου κ. Σπύρο Καπράλο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τους Έλληνες επιχειρηματίες που συμμετέχουν, αλλά και με ξένους εν δυνάμει επενδυτές, στους οποίους έκανε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Στην Ελλάδα όπως είπε ο κ. Δούκας υπάρχουν οι συνθήκες ώστε η χώρα μας να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο. Το μήνυμα του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αδρανεί στις αναπόφευκτες διεθνείς εξελίξεις αλλά δραστηριοποιείται, ώστε να μειώσει τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. «Είναι εξαιρετικά θετικό να δίνουμε το παρών στα δύσκολα και να παρουσιάζουμε τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε με τον κ. Massimo Capuano, Dep. Chief Executive Officer του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ενώ σήμερα ο Έλληνας Υφυπουργός συνάντησε τον κ. Fabio Garner, Senior Advisor, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Shell International, όπου συζήτησαν σχετικά με την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

• Φωτογραφίες από την επίσκεψη και τις συναντήσεις του ΥΦΥΠΕΞ υπάρχουν στο ΑΠΕ