Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΡΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΝΔΙΑΣ



Πρωτόκολλο ανταλλαγής εγγράφων Κύρωσης Συμφωνίας Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Π. Δούκα και τον Πρέσβυ της Ινδίας κ. Dilip Linha.

H Συμφωνία αποτελεί τη βάση των ανταλλαγών στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογία μεταξύ των αντιστοίχων φορέων των δύο χωρών. Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά τους τομείς: πληροφορικής, νανοτεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, σεισμολογίας και γεωδυναμικής, στις τεχνολογίες ενέργειας και περιβάλλοντος, καθώς και στην ωκεανογραφία. Είναι βασισμένη στην αρχή του αμοιβαίου οφέλους και αμοιβαίων ευκαιριών για την πρόσβαση σε προγράμματα και δραστηριότητες, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα.

Μέσω της συμφωνίας θα μπορέσουν οι δύο χώρες να υλοποιήσουν κοινά ερευνητικά προγράμματα και σχέδια τεχνολογικής ανάπτυξης. Επίσης θα συμβάλει στην προώθηση ανταλλαγών επιστημόνων, ερευνητών και εμπειρογνωμόνων, με διοργάνωση συναντήσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εκθέσεων.