Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων

Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση κάθε νέας εκπαιδευτικής σειράς υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών υπέγραψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας.
Η πρωτοβουλία σκοπεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας του ΥΠΕΞ με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την αποτελεσματικότερη άσκηση του θεσμικού του ρόλου στην Οικονομική Διπλωματία και με στόχο την αρτιότερη εκπαίδευση, ενημέρωση και κατάρτιση των στελεχών που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα Γραφεία ΟΕΥ. Επίσης το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την προώθηση της εφαρμογής των σύγχρονων αρχών, μεθόδων και τεχνικών διοίκησης.
«Είναι κοινός στόχος να ξεκινήσουμε άμεσα την συνεργασία μας, να γίνουν πράξη τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μεγάλο το όφελος για τους ανθρώπους του Υπουργείου Εξωτερικών. Θέλουμε οι οικονομικοί διπλωμάτες να σκέφτονται και να λειτουργούν ως μάνατζερς προκειμένου να προωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Πέτρος Δούκας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος δεσμεύθηκε ότι η συνεργασία ΥΠΕΞ και ΕΕΔΕ θα φέρει απτά αποτελέσματα.
Το μνημόνιο που υπεγράφη από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΔΕ κ. Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο θα έχει διάρκεια εφαρμογής ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την τακτική συνεργασία στο πλαίσιο των επιχειρηματικών αποστολών που πραγματοποιούνται στο Εξωτερικό αλλά και την εκπόνηση από την ΕΕΔΕ μελετών και ερευνών διεθνών αγορών για τις οποίες παρουσιάζεται ενδιαφέρον εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.