Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδας - Μολδαβίας
για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων στον τομέα της ενέργειας

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος στον τομέα της ενέργειας θα υπογράψουν αύριο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας και ο Μολδαβός Υφυπουργός Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Copoci, o οποίος βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «International Black Sea Energy Policy».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας έρχεται σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης (MOU) μεταξύ της Hellenic Aid του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και της USAID, του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, με σκοπό τη συγχρηματοδότηση προγραμμάτων σε διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως τουρισμός, πολιτισμός, επιχειρηματικότητα και ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται σχετικές δράσεις σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες απαιτούν σχετικές διμερείς συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και χωρών της Ν.Α. Ευρώπης. Την υλοποίηση του προγράμματος για τη Μολδαβία, από πλευράς της Ελλάδας και της Hellenic Aid έχει αναλάβει το ΚΑΠΕ και από την πλευρά της USAID, η International Resources Group (IRG).

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα και τον Υφυπουργό Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Μολδαβίας κ. Copoci, αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 πμ, στην νέα αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών.