Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ομιλία Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο Βιετνάμ

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε δουλειά και για να δημιουργήσουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες, νέες θέσεις εργασίας και αμοιβαία οφέλη για τις χώρες μας, στο δρόμο προς την ευημερία, ευημερία χωρίς αποκλεισμούς» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας στην ομιλία του την Τρίτη, 14/10/2008, κατά την διεξαγωγή του Επιχειρηματικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Hanoi του Βιετνάμ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, του Υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Βιετνάμ, πλήθους επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το Βιετνάμ.

Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε σε εξέχουσες ιστορικές προσωπικότητες του Βιετνάμ που συνέβαλαν στη σταδιακή ανάπτυξη της χώρας, στην εργατικότητα των Βιετναμέζων, στην πλούσια πολιτισμική του κληρονομιά, καθώς και στην βιοποικιλότητα και τα φυσικά κάλλη της χώρας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εστίασε στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, την οποία χαρακτήρισε ως παροδική, τονίζοντας πως «τα χειρότερα πέρασαν και είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά».

«Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε πολλούς τομείς ανάπτυξης» δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, όπως το ενεργειακό κόστος, η λειψυδρία, οι τιμές των τροφίμων και τέλος το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση.

«Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκύπτουν και όχι απλά να συζητάμε για αυτά. Πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρίες, ως προκλήσεις και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί» ανέφερε ο κ. Δούκας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αφού παρουσίασε στοιχεία της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα και το Βιετνάμ μπορούν να συνεργαστούν πολύπλευρα, αναπτύσσοντας εμπορικές σχέσεις σε διάφορους τομείς όπως στα τρόφιμα, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τη ναυπηγική, τον τουρισμό, τα κατασκευαστικά υλικά, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα αμυντικά συστήματα, τον ιατρικό εξοπλισμό, την ελαιουργία, κα.