Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία φορέα, μέσω του οποίου θα παρέχονται, σε εθελοντική βάση, επιχειρηματικές συμβουλές από έμπειρους και καταξιωμένους «μέντορες» σε ανερχόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τόνωσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.
Ο φορέας θα φέρνει νέους επιχειρηματίες σε επαφή με τους επιφανέστερους Έλληνες επιχειρηματίες, μάνατζερ μεγάλων επιχειρήσεων, τραπεζίτες, πλοιοκτήτες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, με σκοπό την ανάλυση της στρατηγικής και των επιχειρηματικών σχεδίων των ενδιαφερομένων και την παροχή δωρεάν συμβουλών προς αυτούς.
Αποφασίστηκε ο νέος φορέας να λάβει τη μορφή Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με την επωνυμία «ΣΚΥΤΑΛΗ», προσωρινή έδρα τα γραφεία της Ε.Ε.Δ.Ε. και εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο.
Στα ιδρυτικά μέλη του νέου φορέα συμμετέχουν, εκτός του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα, οι Καθηγητές κ.κ. Γρηγόρης Πραστάκος-Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Κονδύλης-Καθηγητής Επιχειρηματικότητας & Ηγεσίας Πανεπιστημίου Πειραιά και Γιάννης Φίλος Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Γιώργος Κασιμάτης, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος -Προέδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Θανάσης Ρούλιας -Γενικός Διευθυντής της Ε.Ε.Δ.Ε., Στέλιος Σταυρίδης –Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και Αλέξανδρος Μοντιάνο –Γενικός Γραμματέας ICC Ελλάς.