Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Π. Δούκα με την Πρέσβυ της Νοτίου Αφρικής κα Μandisa Dona Marasha

Η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας- Νοτίου Αφρικής ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υφυπουργού κ. Πέτρου Δούκα με την Πρέσβυ της Νοτίου Αφρικής κα Μandisa Dona Marasha, η οποία προσκάλεσε τον κ. Δούκα να επισκεφθεί την χώρα της, συνοδεία επιχειρηματικής αποστολής, το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Κατά τη συνάντηση η Πρέσβυς παρουσίασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας της για την προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς και για συνεργασία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η Ν. Αφρική παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα ενέργειας. Ζήτησε επίσης από τις ελληνικές επιχειρήσεις του χώρου των Α.Π.Ε. να επενδύσουν στη χώρα της σε συνεργασία με νοτιοαφρικανικές επιχειρήσεις. Ο Υφυπουργός πρότεινε στην κα Πρέσβυ τη συνεργασία του ελληνικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με τον αντίστοιχο νοτιοαφρικανικό φορέα, με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Η Πρέσβυς της Ν. Αφρικής χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών για την διοργάνωση συμποσίου με θέμα: «Αfrica Day» τον περασμένο Μάιο και ζήτησε την καθιέρωση του συμποσίου ως θεσμού.