Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ κ. Δούκα με τους Πρέσβεις της Κίνας και της Ουγγαρίας

Η πορεία των ελληνοκινεζικών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν χτες ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας και ο Πρέσβυς της Κίνας κ. Liaquan Luo.

Κατά τη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τον προγραμματισμό επιχειρηματικών αποστολών στην Κίνα με παράλληλη διοργάνωση Φιλοσοφικού συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν, εκτός από Έλληνες και Κινέζους, επιστήμονες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι και δική μας γιορτή» επεσήμανε μιλώντας για την διοργάνωση των Ο.Α. του Πεκίνου ο Υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας προσθέτοντας ότι «από ελληνικής πλευράς θα πράξουμε ότι πρέπει να πράξουμε ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και πανηγυρική διεξαγωγή των αγώνων και να τους χαρεί όλος ο κόσμος».

Σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρέσβυ της Ουγγαρίας κ Jozsef Toth. Με τον Ούγγρο Πρέσβυ ο κ. Δούκας συζήτησε τον προγραμματισμό της επίσκεψής του στην Βουδαπέστη τον ερχόμενο μήνα, συνοδευόμενος από Ελληνική Επιχειρηματική αποστολή ενώ σημειώθηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ουγγρικής πλευράς για ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών και επιχειρηματικών συνεργασιών στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών καθώς και για σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Ουγγαρίας.