Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΞ του Ιράν κ. Ali Bagheri

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Πέτρου Δούκα με τον
Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν κ. Ali Bagheri
14/1/2008


Η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Ιράν συζητήθηκε κατά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας προς τιμήν του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. του Ιράν κ. Ali Bagheri.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Εξωτερικών και Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τον Ιρανό Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών ως προς τις δυνατότητες συνεργασίας και επενδύσεων στη χώρα του.

Ο κ. Ali Bagheri ενημέρωσε για την πορεία οικονομίας της χώρας του, το ιδιαίτερο εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ακόμα και των διυλιστηρίων, καθώς και την οικονομική συνεργασία που έχει με ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας τις αντίστοιχες δυνατότητες που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ της Ελλάδας και του Ιράν. Προσκάλεσε δε τον Υφυπουργό Εξωτερικών και τους Έλληνες επιχειρηματίες να επισκεφθούν τη χώρα του και να εξετάσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για ανάπτυξή τους στην περιοχή και αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που θα προσφέρει η διεύρυνση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.