Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση στο Ναύπλιο


«Συνεχίζουμε και αναπτύσσουμε τις προσπάθειες για την καλύτερη συνεργασία των δύο χωρών τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στους εμπορικούς και επιχειρηματικούς τομείς» επεσήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στους Ινδούς και τους Έλληνες κινηματογραφιστές, ηθοποιούς και μέλη των συνεργείων που κάνουν γυρίσματα ταινίας Ινδικής και Ελληνικής συμπαραγωγής, την Παρασκευή 18/1, στο Ναύπλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ινδικό κινηματογραφικό συνεργείο σαράντα πέντε (45) ατόμων βρίσκεται στη χώρα μας για γυρίσματα ταινίας, δύο μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα και τις επαφές που πραγματοποίησαν στο Bollywood Έλληνες κινηματογραφιστές που συνόδευαν την επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία. Με αφορμή την παρουσία του κινηματογραφικού συνεργείου στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Ναύπλιο, και καλωσόρισε την προηγούμενη Παρασκευή τους συντελεστές της ταινίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην προ διμήνου επίσκεψή του σε Νέο Δελχί και Βομβάη καθώς και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ινδία τονίζοντας ότι «οι επισκέψεις αυτές επικύρωσαν το ήδη πολύ καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις αλλά έδωσαν και περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών όπως αποδεικνύεται από την συμπαραγωγή και τα γυρίσματα αυτής και άλλων ταινιών».

Οι Ινδοί παραγωγοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί του Bollywood εδώ και δύο εβδομάδες πραγματοποιούν γυρίσματα στη Μήλο, ενώ σκηνές θα γυρίζονται αυτές τις μέρες στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια ταινία ινδικής παραγωγής στην οργάνωση της οποίας συμμετέχει ελληνική εταιρεία, καθώς και εξήντα έξι (66) έλληνες χορευτές και τεχνικοί.

Η συνεργασία Ελλήνων και Ινδών κινηματογραφιστών συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία (Νέο Δελχί και Βομβάη) στις 11-15 Νοεμβρίου 2007 με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα.

Οι έλληνες κινηματογραφιστές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Bollywood, είχαν απευθείας συναντήσεις με τους ινδούς συναδέλφους τους και έγιναν οι τελικές επαφές που οδήγησαν σε περαιτέρω συνεργασία.

Τους επόμενους μήνες αναμένονται και άλλα ινδικά κινηματογραφικά συνεργεία, γεγονός που θα συμβάλει στην προβολή της χώρας μας διεθνώς, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάθε ταινία του Bollywood απευθύνεται κατά μέσο όρο σε 5-7 εκατομμύρια θεατές.

Στη μικρή γιορτή καλωσορίσματος στο Ναύπλιο το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, η κα. Ιλεάνα Δούκα, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Μανώλης, ο Νομάρχης Αργολίδας κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Παναγιώτης Αναγνωσταράς, η ηθοποιός κα. Ζέτα Δούκα κα.