Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Επίσκεψη στη Σερβία

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα στη Σερβία συνοδευόμενος από έλληνες επιχειρηματίες

Επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 έως την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από περισσότερους από ογδόντα Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων σε μια δύσκολη περίοδο και για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Κατά την παραμονή του στη Σερβία ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Τσβέτκοβιτς, καθώς και με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως τους Υπουργούς Ενέργειας και Μεταλλείων, Εμπορίου και Υπηρεσιών και Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερης σημασίας για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας είναι η πραγματοποίηση του Επιχειρηματικού Συνέδριου στο Βελιγράδι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, τις εργασίες του οποίου θα ανοίξει ο Σέρβος Πρωθυπουργός ενώ θα μιλήσουν στους Έλληνες και Σέρβους Επιχειρηματίες, εκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δούκα, ο Σέρβος Υπουργός Οικονομίας, ο Σέρβος Υφυπουργός για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Βελιγράδι την Τρίτη 4 Νοεμβρίου με διάλεξη που θα δώσει στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Megatrend με τη συμμετοχή σπουδαστών, ακαδημαϊκών και εκπροσώπων Thin Tanks.