Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος στην Οικονομική Διπλωματία

Ένταξη του Ελληνικού Κινηματογράφου στις δράσεις της
Ελληνικής Οικονομικής Διπλωματίας

Ο Ελληνικός Κινηματογράφος και η ανάπτυξη σχετικών διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών αποτελεί έναν ακόμα τομέα, τον οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εντάξει στις δράσεις της Οικονομικής Διπλωματίας ανέφερε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ Πέτρος Δούκας, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Hellenic Film Commission και του Ιδρύματος Κυριαζή.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία στην Ελλάδα ινδικού κινηματογραφικού συνεργείου για γυρίσματα ταινίας, λίγους μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα και τις επαφές που πραγματοποίησαν στο Bollywood Έλληνες κινηματογραφιστές που συνόδευαν την επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία. Πρόκειται για μια ταινία ινδικής παραγωγής στην οργάνωση της οποίας συμμετέχει ελληνική εταιρεία, καθώς και εξήντα έξι (66) έλληνες χορευτές και τεχνικοί.

Η συνεργασία Ελλήνων και Ινδών κινηματογραφιστών συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία (Νέο Δελχί και Βομβάη) στις 11-15 Νοεμβρίου 2007 με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εντάξει τον Ελληνικό Κινηματογράφο στις «βιομηχανίες» που θέλει να προβάλει διεθνώς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σχετικά με την προβολή Ελληνικών ταινιών κατά τη μεγάλη επιχειρηματική αποστολή που σχεδιάζει το Υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο την 1-3 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διοργάνωσης «Greek Film Festival» με στόχο την προώθηση της Ελληνικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.