Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΕΞ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ACTION AID

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα για τα αποτελέσματα της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για την Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά και στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της ActionAid, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση Π.Ε.Ε. (Global Campaign for Education – GCE).

Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Πάτρας, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φαλήρου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σερρών ζήτησαν από τον κ. Πέτρο Δούκα να συμβάλει ώστε να σβηστεί ο αναλφαβητισμός από το λεξικό και μέχρι το 2015 να μην υπάρχει κανένα παιδί στον κόσμο που δεν θα έχει χαρτί και μολύβι.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας δεσμεύθηκε ότι η Ελλάδα θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της για την επίτευξη των στόχων της χιλιετίας, ενώ ειδικότερα για το θέμα της εκπαίδευσης είπε ότι βασική επιδίωξη της χώρας μας είναι να γίνει και πάλι το διεθνές κέντρο μόρφωσης που ήταν στην αρχαιότητα.

Ο γενικός διευθυντής της Action Aid κ. Γεράσιμος Κουβαράς ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δράσεις της οργάνωσης και του μετέφερε τις εκκλήσεις χιλιάδων μαθητών που ζητούν να πάψει η αδικία σε βάρος 73 εκατ. παιδιών σε όλο τον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ο κ. Πέτρος Δούκας συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικού αλλά και την Action Aid για τις προσπάθειες και το έργο τους.

Υπενθυμίζεται πως η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών έχει χρηματοδοτήσει την εν λόγω ΜΚΟ για την υλοποίηση, μεταξύ άλλων, προγράμματος με τίτλο: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Ανάμεσα στις δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος περιλαμβάνονταν η εκπόνηση καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού για έλληνες μαθητές δημοτικού, η ενημέρωση για τους στόχους της χιλιετίας καθώς και η μελλοντική ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας.