Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Δούκα με αντιπροσωπεία της ActionAid

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνοδεύονται από αντιπροσωπεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid θα συναντήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με στόχο να ενημερωθεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης για την Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά και στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της ActionAid, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση Π.Ε.Ε. (Global Campaign for Education – GCE).

Από τις 14-18 Απριλίου 3.700 μαθητές από 68 σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας πραγματοποίησαν ειδικές εκδηλώσεις για την Εκπαίδευση διεκδικώντας την υλοποίηση του μεγάλου στόχου, την Εκπαίδευση για Όλους μέχρι το 2015.

Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους για την παγκόσμια εκπαιδευτική πραγματικότητα υπέγραψαν την ειδική κάρτα - έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση, την οποία θα παραδώσει η αντιπροσωπεία στον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δούκα με την οποία ζητείται η αύξηση του ποσοστού της αναπτυξιακής βοήθειας που δαπανάται για την επίτευξη δωρεάν πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έως το 2015 που αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους της Χιλιετίας.
Υπενθυμίζεται πως η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών χρηματοδότησε το 2002 την εν λόγω ΜΚΟ για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Ανάμεσα στις δράσεις του συγκεκριμένου προγράμματος περιλαμβάνονταν η εκπόνηση καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού για έλληνες μαθητές δημοτικού, η ενημέρωση για τους στόχους της χιλιετίας καθώς και η μελλοντική ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας.