Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007

Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών για τα Παλαιστινιακά Εδάφη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη «Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για τα Παλαιστινιακά Εδάφη» η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007.

Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου εξήντα χώρες και είκοσι διεθνείς οργανισμοί ενώ θα προεδρεύσει η φιλοξενούσα χώρα, Γαλλία. Στη διάσκεψη θα υπάρχουν παράλληλα τρεις συμπρόεδροι: ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Κουαρτέτου κ. T. Blair, η Νορβηγία ως προεδρεύουσα χώρα της Επιτροπής AHLC (Ad Liaison Committee για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους Παλαιστινίους) και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Κατά τη διάσκεψη στο Παρίσι η Ελλάδα, όπως αναμένεται από όλους τους συμμετέχοντες, θα καταθέσει τη δική της συνεισφορά στο στόχο που έχει τεθεί για ανοικοδόμηση ενός οικονομικά βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού. Η συγκεκριμένη συνεισφορά θα είναι πέρα και πάνω από εκείνα που διαθέτει η χώρα μας μέσω ΕΕ καθώς και σε αυστηρά διμερή βάση για το θέμα των Παλαιστινίων» υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά με τη συνεισφορά της Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δούκας.