Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη Πέτρου Δούκα στη Λιβύη

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας στη Λιβύη
συνοδευόμενος από έλληνες επιχειρηματίες


Επίσκεψη στην Τρίπολη της Λιβύης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 - 11 Δεκεμβρίου 2007, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας συνοδευόμενος από Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, στο πλαίσιο του υπό διαμόρφωση νέου πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του μεσογειακού χώρου.

Κατά την παραμονή του στη Λιβύη, ο κ. Υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αξιωματούχους της Λιβυκής Κυβέρνησης, αρμόδιους για θέματα ενέργειας, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, εμπορίου και επενδύσεων, καθώς και δημοσίων έργων ενώ είναι καλεσμένος και θα μιλήσει στο 2ο Διεθνή Διάσκεψη για την Ενέργεια και την Ανάπτυξη που διοργανώνουν το Εθνικό Συμβούλιο Σχεδιασμού και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Παράλληλα ο κ. Δούκας θα χαιρετήσει τις εργασίες των Διμερών Επιχειρηματικών Συναντήσεων του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών που θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη και θα συνδράμει στις περαιτέρω συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής που ήδη δραστηριοποιούνται ή έχουν έντονο ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στους ως άνω τομείς.

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών συνοδεύουν στη Λιβύη εκπρόσωποι της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), επιχειρηματίες από τους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας, των κατασκευών και αντιπρόσωποι μελετητικών γραφείων.

Ανάμεσα στους τομείς περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας που αναμένεται να συζητήσει κατά τις συναντήσεις που θα έχει στη Λιβύη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, συμπεριλαμβάνονται:

· Γεωργία (διαχείριση υδάτινων πόρων, αγωγοί ύδρευσης και αρδευτικά συστήματα, αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειες, μεταφορά τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών κ.α.)
· Βιομηχανία (κατασκευές αλουμινίου, έργα υποδομής όπως σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο κ.α)
· Μεταφορές (αεροπορική σύνδεση -επανέναρξη πτήσεων μεταξύ Τρίπολης, Βεγγάζης και Αθήνας- και ναυτιλιακή σύνδεση)
· Τηλεπικοινωνίες (η υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή καλωδίωση με καλώδιο οπτικών ινών μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, για την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση των δύο χωρών, συζητήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, μεταξύ των Υπουργών Μεταφορών των δύο χωρών)
· Τουρισμός (προοπτικές ανάπτυξης οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: