Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007

Ομιλία Ελληνο-Aφρικανικό Επιμελητήριο

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα
στο Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο


Στις επενδυτικές δυνατότητες και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις χώρες τις Αφρικής αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας μιλώντας στο γεύμα εργασίας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Δούκας στις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής για μεγαλύτερες και σημαντικότερες επενδύσεις στους τομείς της γεωργίας, της ξυλείας, της αλιείας και των ιχθυοκαλλιεργειών, της ενέργειας και της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με τη συνδρομή του Υπουργείου Εξωτερικών διεθνής διημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη στην Αφρική».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας επεσήμανε ότι οι οικονομικές σχέσεις των χωρών εντάσσονται στο εν ισχύ πλαίσιο διημέρους συνεργασίας μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής, γνωστού και ως “cotonou agreement”, ενώ όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η Ελλάδα από την πλευρά της έχει όλα αυτά τα χρόνια αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη της στις προσπάθειες ανάπτυξης των χώρων της Αφρικής μέσω του προγράμματος Hellenic Aid του Υπουργείου Εξωτερικών».