Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Επιχειρηματική Αποστολή στην Αίγυπτο

Με την ομιλία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Πέτρου Δούκα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, με θέμα ‘The concept of leadership through the ages’, ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Υφυπουργός στην Αίγυπτο, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

Στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Δούκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, αλλά και στις ανταλλαγές φοιτητών.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε ο κ. Π. Δούκας με τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών κ. Ahmed Aboul Gheit δήλωσε: «ήταν σαφές ότι βλέπουμε τόσο τα μεγάλα διεθνή θέματα όσο και τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και την Αίγυπτο αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τον ίδιο τρόπο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους που συμμετέχουν στην αποστολή ο Υφυπουργός Εξωτερικών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στο Κάιρο μαζί με περίπου 140 Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών. Στις επαφές που είχαμε συσφίξαμε ακόμη περισσότερο τις άριστες σχέσεις που έχουμε με την Αίγυπτο. Υπάρχουν κυριολεκτικά -και αυτό το διαπιστώσαμε σε όλες τις συναντήσεις μας- απεριόριστες δυνατότητες επιχειρηματικής δράσης για τους Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο των κατασκευών, των ασφαλειών, στον τραπεζικό τομέα, στους τομείς των τροφίμων, της ιχθυοκαλλιέργειας, των φαρμάκων, αλλά και στην οδοποιία και στο χώρο της ενέργειας. Όπου και να κοιτάξει κανείς βλέπει απεριόριστες ευκαιρίες και βλέπει επίσης και μια φιλική προδιάθεση τόσο από πλευράς Αιγυπτιακής κυβέρνησης όσο και από πλευράς Αιγυπτιακού λαού. Δεν μένει παρά εμείς οι Έλληνες να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία ήδη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα».